Nimikyselyn vastauksista: tilastoja: faktoja ja analyysia

Automaatio- ja systeemitekniikan kilta ry. – varsinainen sanahirviö vai parAS nimi ikinä?

Killan nimestä pidettiin suuntaa antava kysely alkukesästä. Nimikyselyyn tuli yli 70 vastausta ja vastausten perusteella brändityöryhmä on päättänyt julkaista ideakilpailun killan uudesta nimestä. Killan nimen mahdollisesta muuttamisesta päättää kiltakokous. Alla kysymyksiä, vastauksia ja mielenkiintoisia taulukoita, joissa on eritelty AS- ja IT-pääaineen vastaajat, mutta DSD on jätetty pois tilastoista pienestä vastaajamäärästä johtuvan tunnistettavuuden takia.

Nimikilpailun tuloksia käsittelee brändityöryhmä. Kaikki vastaukset ja perustelut julkaistaan koontina syyskuun aikana ja brändityöryhmä voi ehdottaa jotain nimeä killan hallitukselle.

Miksi halutaan uusi nimi?

-Mielipide killan nimestä on hyvin jakautunut IT- ja AS-opiskelijoiden kesken (ks. kuvaajat alta.) IT:tä pääaineenaan opiskelevat eivät koe nimen edustavan heitä kovin hyvin. Killan säännöt velvoittavat kiltaa yhdistäämään kolmen siihen kuuluvan pääaineen opiskelijoita. Koemme, että nimen vaihtamisella nykyiset ja tulevat IT- ja DSD-pääaineen opiskelijat voisivat tuntea killan enemmän omaksi yhteisökseen.

Tarvitseeko nimen olla järkevä ja kuvaava? Onhan Otaniemen sisälläkin kiltoja, joiden nimi ei kuvaa opintoalaa juurikaan, miksi meidän oman pitäisi?

-Automaatio- ja systeemitekniikan kilta -nimi kuvaa vain yhtä kiltamme opintoalaa. Nimi luo kuvaa ‘kahden kerroksen kiltalaisista’: Automaatiojäbistä, joita varten kilta on olemassa ja it/dsd äbäjeistä, jotka vaan hengailee mukana kun niille ei oo muutakaan paikkaa. Tällaista mielikuvaa haluamme välttää syntymästä varsinkin uusille opiskelijoille.

Entä perinteet, nimestä väännetyt hauskat perinteiset tapahtumat? Eikö jatkuvuus olisi tärkeää ja nimi on tärkeä osa meidän tunnistettavuutta kilta- ja yrityskentällä?

-Totta! Jatkuvuus on tärkeää ja perinteet kunniaan! Haluamme ottaa nämä asiat huomioon prosessia eteenpäin vietäessä! Kilta on kuitenkin olemassa ensisijaisesti opiskelijajäseniään varten, ja toiveenamme on tarjota ystävällinen ja mukaanottava yhteisö kaikille uusille ja vanhoille opiskelijoille. Nimen vaihdolla pyrimme ottamaan paremmin kaikki nykyiset opintosuunnat huomioon, mutta toki myös me haluamme säilyttää hauskat AS-perinteet ja nimiväännökset!

Mutta haluttaisiin pitää se AS-lyhenne kun se on joka paikassa ja hauska meemi?!!

-Kyselyn mukaan jengi tykkää AS-lyhenteestä ja brändityöryhmä on myös ensisijaisesti AS-lyhenteen säilyttämisen kannalla. Lyhenteen säilyttäminen edesauttaa jatkuvuutta kun ihan kaikki ei muutu. Myös Aallon sisällä monet tuntee meidät nimenomaan AS:läisinä ja AS-kiltana “Aaa niin sä oot AS:ltä!” Ja saahan siitä hASsunhauskoja meemejä :smiley:

Missä tilastot, faktat ja analyysit? Haluaisin kertoa olevani eri mieltä! Tai (aivan) samaa mieltä! Möyh!

-Alla vielä kuvaajia nimikyselyn datasta. Kysymyksiä, ajatuksia ja ehdotuksia kaivataan kaikilta kiltalaisilta, osallistu keskusteluun täällä forumilla, Aivan Virallinen -chatissa ja ehdottamalla uutta nimeä nimikilpailussa! Nimikilpailu avataan välittömästi ja se on auki kuukauden ajan, 22.8. asti. Nimikilpailun voittajalle on luvassa huikea AS-henkinen palkinto ja sen lisäksi kaikkien ehdotuksen antaneiden kesken arvotaan 3 kpl 15€ arvoisia Wolt-lahjakortteja! Nimikilpailuun voi vastata täällä

Kuvissa 5 samaa mieltä, 1 eri mieltä. Muut siltä väliltä.

Hola!

Viikko on vierähtänyt nimikilpailun alusta ja ehdotuksia on tullut kourallinen, nice! Tulleet ehdotukset julkaistaan, jotta niistä voi ammentaa inspiraatiota omiin ajatuksiin. Jonkun verran on tullut ekan viikon aikana mietintöä siitä, että täytyykö nimiehdotuksessa nyt siis olla tuo AS lyhenne jotenkin sisäänrakennettuna. Vastaus tähän on, että ei tosiaan tarvitse, vaan kaikki ajatukset maan ja taivaan välistä kannattaa tuutata nimikisan formsiin. Useampaankin nimeä saa ja kannattaa ehdottaa!

Tähän asti tulleita ehdotuksia:
-AStrobostek
-AStalo
-DIAS
-Systeemitekniikan kilta AS ry
-AS-kilta
-ASOTEK

Nyt on aika laittaa aASinharmaat aivosolut töihin ja tuutata nimikisaan oma ehdotus! Hauskaa elokuuta t Brändiryhmä

Hejssan,

Toinenkin viikko nimikilpailua on jo takana ja nimiehdotuksia on tullut taas kourallinen lisää. Aivan virallinen -kannulla käytiin keskustelua, että olisi kiva nähdä dataa siitä, mitä tarkoittaa alkuperäisen postauksen lause “kyselyn mukaan jengi tykkää AS-lyhenteestä.” Näin tosiaan on mutta data-hakku oli lähtenyt kesälomalle, joten louhitaan se tieto visuaaliseen muotoon lähiaikoina.

Tähän asti tulleet nimiehdotukset ovat:

-Signas
-AStrobostek
-AStalo
-Pidetään samana
-DIAS
-Systeemitekniikan kilta AS ry
-AS-kilta
-ASOTEK
-ITASDND
-Aalto Superstars

Lisäehdotuksia toivotaan ja niitä voi lähettää vielä vajaan parin viikon ajan!