Hakemus viestintämestariksi 2021

Moi!

Olen Leevi Hormaluoma, fuksi ‘20 ja haen kiltamme hallitukseen viestintämestariksi. Killan merkitys opiskelijaelämän mielekkyydessä on valtava ja haluan olla tulevana vuonna luomassa hauskaa vuotta meille kyllästyneille ja yksinäisyyteen väsyneille sieluille.

Pöydälle tuon osaamisen lisäksi kuplivan, mutta analyyttisen sekä tulos- ja tavoitehakuisen persoonan. Teen paljon ja aloitan vielä enemmän, joten projekteista ei tule jäämään puutetta pakollisia tehtäviä tietenkään unohtamatta. Haluan viedä meiltä löytyvän viestinnällisen osaamisen hyödyntämisen uudelle tasolle. Killan tuntemuksen puutetta korvaan kyvyllä olla lähestyttävämpi juuri ensimmäisen vuosikurssin opiskelijoille.

Minkä pohjalta haen? :scroll:

Osaamiseni perustukset ovat lähtöisin omistautuneesta harrastuneisuudesta järjestötoimintaan ja -viestintään. Lukiossa etenin oman kouluni hallituksen viestintämeemeilyn ja puheenjohtajapestin kautta Suomen Lukiolaisten liiton Helsingin piirin viestintävastaavaksi, jossa viestinnän pääpainona toimi kohdennettu ja tarkoituksellinen viestintä. Lukioajan ulkopuolella toimin myös alumnijärjestömme viestinnän kipparina sekä kävin harjoittelemassa isompien somealustojen, verkkosivujen ja virallisten tekstien tuottamista sekä ammattimaista valokuvaamista Ruotuväen leivissä.

Järjestö- ja hallitustoiminta ei siis tule uutena vaikka yliopistoympäristössä uusi olenkin. Kokoustaminen on vanha rakas ja ideointiin en kyllästy koskaan. Tuotavaa minulla on myös oman vastuualueeni ulkopuolelle. Mielestäni toimiva hallituskokoonpano ja -kulttuuri rakentuu monipuolisten ja avointen persoonien ympärille.

Kauhean raskasta kehua itseään, joten palataanpas maan pinnalle. Hyvänä viimeisenä mainintana taustasta on se, että omistan kameran ja osaan myös omasta mielestäni käyttää sitä sekä oheen sopivia ohjelmistoja.

Viestintä identiteetin tukena :purple_heart:

Hyvä meininki, josta killassamme ei ole puutetta, tulee näyttää ulospäin sekä muille yhteisöille yliopistotasolla että myös linjallemme mahdollisesti hakeville. Tämä toteutuu parhaiten viestintäkanavien aktivoimisella painottaen erittäin vahvasti sosiaaliseen mediaan. Tavoitteeksi tulee asettaa sekä kameran että somepäivittäjän saaminen mukaan jokaiseen tapahtumaan ja sisällön tuottaminen järkevällä aikahaarukalla, mieluiten tietenkin suoraan paikanpäältä. Tyylikäs visuaalinen ilme sosiaalissessa mediassa sekä verkkosivuillamme yhdistettynä tavoitteellisiin ja nykyistä aktiivisempiin julkaisuihin helpottaa myös abimarkkinoinnin tekemistä varsinkin vallitsevassa tilanteessa, jossa mahdollisuudet päästä itse esittelemään ovat rajattuja.

Sisäistä viestintää tulee selkeyttää. Vaikka Telegram onkin viestinnän pääasiallinen väline, toivoisin ainakin henkilökohtaisesti tiedon löytyvän ja tulevan virallisiin kanaviin. On turhauttavaa tarkistaa tuliko takaraivossa pyörivä info tiedotuskanavalle, fuksiryhmään vai koko killan ryhmään. Tiedotuksessa lähteitä, josta tiedon löytää, kuuluu olla monta, niiden täytyy olla ajantasalla ja yhtenäisiä. Laadullisesti sisäisessä viestinnässä kannatan ruohonjuuritasolta lähtevää ns. “kiltalaiselta kiltalaiselle” viestimistä, mikä muokkaa killasta sekä hallituksesta jokaiselle lähestyttävämpiä. Lähestyttävyydestä myös lisää muutamalla sanalla: Palautteenantoa tulee helpottaa. Pitkän kappaleen avainsanoiksi listaisin yhtenäisyyden, lähestyttävyyden ja yhteenkuuluvuuden.

Näkisin omana intohimoprojektinani brändiuudistuksen tuottamista viestinnällisestä näkökulmasta, sillä killan tulee edustaa kaikkia opiskelijoitaan. Kytkös kiltaan vahvistuu yhdenvertaisella sekä jokaista edustavalla viestinnällä, mikä lopulta johtaa parempaan menoon jokaiselle.

TL;DR
Omistan kameran…

… ja halun tuottaa tavoitteellista, aktiivista sekä osallistavaa viestintää. :key:: Someja aktivoitava, viestinnästä tavoitteellista ja :trumpet: brändiuudistus :trumpet:

Vielä aivan viimeisenä pointtina: yksi ensimmäisistä askelista englanninkielisten opiskelijoiden integroimisessa kiltamme toimintaan on yhtenäisen tiedon toimittaminen jokaiselle muodossa, joka menee perille (eli suomeksi ja englanniksi). JOTEN :sparkles: (there was supposed to be an english translation here, but nobody else had it either. If you need it, hit me up) :sparkles:

Otaniemi - CV

2021?

  • Tämä?

Kiitos lukemisesta!

Tähänkö se telegram plugataan? Eli siis @leevihormaluoma jos ja kun tulee juteltavaa viestinnästä. :loudspeaker:

12 Likes