Hakemus killan puheenjohtajaksi ja hallituksenmuodostajaksi 2023

Heippa ja moi!

Olen Aino Valkama, kolmannen vuoden IT-opiskelija ja myös kolmannen vuoden kilta-aktiivi. Olen sukuni ensimmäinen teekkari, enkä tiennyt opintojani aloittaessa oikeastaan mitään Otaniemestä tai AS:sta. Siispä vaikuttuneena ja häkeltyneenä violettien haalarien melskeestä kysyin fuksina orientaatioviikon ensimmäisenä päivänä ISOltani: “Miten tähän kaikkeen pääsee täysillä mukaan?”. Long story short: kilta muuttui vieraasta oliosta sydämen asiaksi erittäin nopeasti. Nyt haen killan puheenjohtajaksi vuodelle 2023. Seuraavaksi long story long.

Siis kuka Aino?

Välitön, luotettava ja empaattinen” - Hyvä ystäväni
Järjestelmällinen hallintoperfektionisti” - Toinen hyvä ystäväni
Automaatio- ja Systeemitekniikan killan varapuheenjohtaja 2022” - as.fi

Allekirjoitan kaikki mainitut kuvaukset. Olen erittäin järjestelmällinen, luotettava, tarkka ja kaiken useamman kerran tarkistava tyyppi, jonka kalenteri ja muistiinpanot meinaavat räjähtää erilaisista merkinnöistä (eli mitään en unohda ja dediksiä en missaa, for real). Tämän lisäksi olen helposti innostuva, huumorintajuinen ja heitän paljon läppää, mikä tuo ihan hyvän vastapainon hallinnollisiin ominaisuuksiini. Sekä kiltatoimijana että ystäväpiirissäni olen se tyyppi, joka tykkää olla vetovastuussa asioista, aloittaa uusia projekteja, tai muuten vain järjestää ja hoitaa asioita mielellään.

Killassa toimin tosiaan tänä vuonna varapuheenjohtajana ja muutamassa toimikunnassa toimarina. Aiempiin kiltapesteihini lukeutuvat monen monet toimikuntaroolit, ISOilu sekä fuksina suunnilleen kaikissa fuksijutuissa täysillä mukana oleminen. Killassa olen todella löytänyt oman paikkani. Se, miten lämpimästi AS on ottanut minut vastaan ja antanut minulle mahdollisuuksia kasvaa yhdistystekijänä ja ihmisenäkin, on minulle ainutlaatuisen tärkeää. Haluan mahdollistaa muille yhtä hyvän kiltakokemuksen ja ympäristön, kuin olen itse saanut kokea.

Miksi puheenjohtajaksi?

Olen tämän vuoden aikana tehnyt tiiviisti töitä puheenjohtajan työparina, ja jokainen puheenjohtajistossa kulunut kuukausi on vahvistanut haluani ja intoani hakea puheenjohtajaksi. Varapuheenjohtajana olen kokenut onnistuneeni hyvin, mutta tiedän, että tämän vuoden kokemusten jälkeen onnistuisin puheenjohtajana vielä paremmin.

Olen äärimmäisen innoissani siitä, mitä AS:lla tapahtuu ja miten kilta uudistuu: brändiuudistus, juhlavuoden suunnitelmat, sekä jatkuvasti hyvästä paremmaksi muuttuvat killan toimintatavat ja hallituksen/toimikuntien toiminta. Minulla on hyvä kokonaiskuva siitä, mitä killassa juuri nyt on meneillään, ja minulla on vahvaa hallintokokemusta. Tämän kokemuksen ja ymmärryksen vuoksi olisin mielestäni erinomainen valinta johtamaan hallitusta ja kiltaa näissä muutoksissa. Tietenkin unohtamatta vanhojen, tuttujen perinteiden ylläpitoa. Minulla on vahva palo tukea ja itse olla auttamassa niitä tekijöitä, jotka ensi vuonna ovat edistämässä AS:lla tapahtuvia uudistuksia, sekä hallituksessa, että killassa yleisesti. Haluan olla mahdollistamassa sitä, että AS kasvaa aivan uusiin sfääreihin kiltana, ja että tulevilla kiltasukupolvilla on vahva pohja parantaa kiltaa entisestään.

Kuluneeseen vuoteen on kuulunut paljon mahdollisuuksia oppia kokeneemmilta kiltalaisilta, kysyä tyhmiäkin kysymyksiä, ja haastaa itseäni hallituslaisena ja hallintolaisena. Eniten olen saanut irti siitä, kun joku on kertonut minulle, miksi heidän mielestään jokin minun esittämäni asia ei toimisi tai ei ole toiminut. Haluan kannustaa hallituslaisia ja kiltalaisia siihen, että kaikki tyhmimmätkin kysymykset voi kysyä ääneen, omaa tietämättömyyttään asioista ei tarvitse hävetä sillä joku osaa aina auttaa, ja että hallitusta, vanhoja toimijoita, ja aivan kaikkia killan toimijoita saa haastaa ja kyseenalaistaa tarvittaessa. Kiltatoiminnan kauneus piilee siinä, että kaikki kasvavat, kokevat ja oppivat yhdessä.

Teen tätä aivan oikeasti täydellä sydämellä ja rakkaudesta kiltaan. Lupaan, että mikäli minut valitaan, ykkösprioriteettini koko vuoden on olla hyvä puheenjohtaja ja tukipilari hallitukselle. Pyrin olemaan lähestyttävä, kaikkien mielipiteet avoimin mielin ja aktiivisesti kuunteleva, ja aina valmiina keskustelemaan. Minulle on kunnia-asia, että saavutan tuloksia minulle tärkeissä kiltaprojekteissa ja että olen mukana edistämässä AS:n kiltakulttuuria. Hoidan aina tehtäväni täysillä maaliin saakka ja jos lupaan perehtyä johonkin, teen sen varmasti.

AS:n vuosi 2023 - killan ja tulevan puheenjohtajan näkökulmasta

Killalla on ensi vuonna kaksi tärkeää teemaa: juhlavuosi ja brändiuudistuksen loppuun vieminen.

Puheenjohtajana voin varmistaa, että alkuvuoden suunnittelusta lähtien hallituksella, AS25-toimikunnalla, Stimutoimikunnalla ja mahdollisesti muillakin tahoilla on hyvät lähtökohdat toteuttaa mahtava juhlavuosi. Hallinnon tehtävänä on ensi vuonna huolehtia tarpeellisesta kommunikaatiosta, tuen antamisesta tarvittaessa myös hallituksen ulkopuolisille juhlavuoden järjestäjille ja kaikkien välisenä linkkinä toimimisesta vielä tarkemmin kuin normaalina vuonna. Iso fokus on myös yrityssuhteissa ja laadukkaassa yhteistyössä sekä kommunikaatiossa ysvin ja kaikkien muiden välillä. Puheenjohtajalla on tärkeä rooli pitää isosta kokonaiskuvasta hyvä huoli ja varmistaa kaiken sujuminen.

Vaikka Bränditoimikunta toimii hallituksesta erillisenä toimikuntana, koen silti, että puheenjohtajan ja hallituksen tuki kaiken brändiin liittyvän kanssa sekä tiivis kommunikaatio on hyödyllistä. Olen itse ollut tänä vuonna bränditoiminnassa mukana ja haluaisin puheenjohtajana jatkaa sen parissa, ja eritoten varmistaa, että vuosien aikana tehty valtava työ koskien monia kiltauudistuksia vietäisiin loppuun ja sen jatkuvuus varmistettaisiin. Uusien toimintatapojen vakiinnuttaminen vie aikaa ja vaatii suunnittelua. Mikäli hallituksen johdossa otetaan huomioon brändin edistäminen, on tämä paljon helpompaa.

AS:n uuteen identiteettiin ja sen luomiseen kuuluu vahvasti fokus fuksikasvatuksessa ja kaikkien uusien opiskelijoiden integroimisessa samaan kiltaidentiteettiin. Kolme erillistä pääainetta on killalle vielä uusi asia - ja AS:n uusi ilme sitäkin uudempi. Tulevana vuonna perustettavan uuden International-toimikunnan johdolla tulee pohtia erityisesti myös sitä, miten killan uusi identiteetti huomioi KV- ja maisteriopiskelijat. Hyviä muutoksia on jo tehty ja ehdotettu paljonkin, mutta työ ehdottomasti jatkuu ensi vuonna. Puheenjohtajana haluaisin varmistaa, että AS:n fuksitoimijoilla sekä uudella International-toimikunnalla on tässä haasteessa vahva tuki, ja että koko hallitus huomioi tämän siirtymävaiheen ja keskustelee aktiivisesti ja usein fuksitoimijoiden kanssa näistä aiheista.

Juhlavuosi ja uuden brändin vakiinnuttaminen kulkevat käsi kädessä. Ensi vuonna on loistava aika sekä juhlistaa AS:n historiaa ja perinteitä, että ottaa innoissaan vastaan kaikki uudistukset, ja myös aktiivisesti keskustella näistä molemmista, jotta kilta voi jatkaa kehittymistä parempaan.

TLDR;

Kuka: Aino Valkama, kolmannen vuoden kilta-aktiivi (ja IT-opiskelija). Kiltaintoinen aASi, violettia väriä äärimmäisellä ylpeydellä kantava. 50% hallintonyylä, 50% sen vastakohta.
Mitä: Hakee AS-killan puheenjohtajaksi vuodelle 2023
Telegram: @kuningasaino (kaikkea voi kysyä: laita viestiä, nykäise Niemessä hihasta, kommentoi tähän…)

KiltaCV:

2022 Killan varapuheenjohtaja, Account Manager, Brändääjä, Stikkerisälli

2021 Depressantti, Yrityssuhdekisälli, retKisälli, ISO

2020 Hyperfuksi, Fuksipeijaiskapteeni

16 Likes

Hi Aino,
Amazing that you have applied to be the former of the board and chair person. I would like to include the English speaking members of our guild also to the decision making process, so could you also explain in English what your motivation and goals are in applying for this role?

Thanks! :sunny:

4 Likes

Hi and thanks! Good idea. Here’s a translated version of my application.

Who am I and what am I doing?
I’m Aino, a third year IT student and guild active. I’m applying for chairperson and former of the board 2023. My current role in the guild is vice chairperson, and I also have experience in multiple Official roles and as an ISO. I’m systematic, trustworthy and precise - so I never miss deadlines, no cap - but also have a sense of humor and get excited about things easily. I like to be in charge of projects and start new ones. The guild is a big and important part of my life and it has offered me multiple opportunities to better myself as an active member of the guild society and a person as well. I want to make it possible for others to experience that too.

Why am I applying for chairperson?
During 2022, I’ve worked closely with the chairperson as vice chair. I understand the role and working alongside the chairperson has inspired me to apply. While I think I’ve done well as vice chair, I believe after this year’s experience I’d do even better as chairperson.

I’m extremely excited about what’s going on at AS right now: the brand renovation, plans for the celebratory year (AS turns 25 in 2023), and the way the guild works continues to get better. I have a good grasp of what all is going on in the guild, and strong administrative experience. Because of this experience and this understanding of the guild’s current situation, I believe I’d be an excellent choice to lead the guild and the board during this time of changes. Of course, I wouldn’t forget the importance of old guild traditions. I want to be a part of enabling AS to grow to be an even better, bigger guild than it is now, and to make sure that future guild generations have a strong foundation to continue this development.

This past year I’ve had multiple opportunities to learn from more experienced guild members, to ask stupid questions, and to challenge myself as a board member. I’ve learnt most from situations where I’ve been told why something I’ve come up with doesn’t or wouldn’t work. I want to encourage all board and guild members to not be afraid of asking “stupid” questions, to not be ashamed of not knowing something because someone is always there to help, and to challenge and question any board or guild members if needed. The beauty of the guild is that we all grow, experience, and learn new things together.

I do this completely from the heart and because of the love I have for AS. I promise that if I’m elected, my number one priority in 2023 is to be a good chairperson and a supporter for the board. I strive to be easy to approach, always ready for a conversation, and to actively listen to all opinions with an open mind. It’s an honor to me to be a part of developing guild culture and to achieve results in all guild projects I’m a part of. I do what I promise to do, always.

AS in 2023 - from the guild’s and the future chairperson’s perspective
There are two major themes in the guild next year: the guild will turn 25, and the brand renovation should be finished.

As chairperson, I can make sure that starting from the very beginning of the year, the board, the AS25 committee, the Stimulaatio committee and possibly other parts of the guild as well have the tools and foundation needed to implement a great year of celebration. The administration needs to make sure, even in a more precise manner than during a normal year, that all parties can smoothly communicate, all parties have sufficient support, and that the board and committees can work well together. There’s also a big focus in corporate relations and how they communicate with everyone. The chairperson has an important role in keeping up with the big picture and making sure everything goes smoothly.

Even though the brand committee is separate from the board, I still think that the chairperson’s and the board’s support and good communication in everything brand related is beneficial. I’ve been a part of the brand committee this year and I’d like to continue with the brand renovation next year as well, and make sure that the massive amount of work done in the previous years reaches the finish line. Implementing new ways of doing things takes time and requires planning. If implementing brand renovations is considered in leading the board, this will be much easier.

The new identity of AS (and creating it) includes focusing in fuksi upbringing and integrating new students in the same guild identity, despite three separate majors, which is a new thing (just like the new brand is). In 2023, there will also be an International committee, and with their help it should be considered how the guild’s new identity involves international and master’s students. There have already been good changes and more good ones have been suggested, but the work isn’t done. As chairperson, I’d like to make sure that the fuksi captains, MISC, ISOboss and the International committee have strong support in this challenge, and that the entire board works together with them during this period of change and actively discusses any issues with them.

The celebratory year and implementing the new brand go hand in hand. 2023 is the perfect year to both celebrate the history and traditions of AS, and also excitedly receive all new ways and changes - and to actively discuss both the old and new, so that the guild can continue to get even better.

TLDR;
Who: Aino Valkama, a third year guild active (and IT student). An aASi who loves the guild and is extremely proud to wear purple. 50% administrative nerd, 50% its opposite.
What: Is applying to be the former of the board and the chairperson.
Telegram: @kuningasaino (you can ask me anything: send me a message, come talk to me in Otaniemi, comment this post…)

Guild CV
2022 Vice chairperson of AS, Account Manager, Brander, Sticker Journeyperson
2021 Depressant, Account Manager, Trek Apprentice, ISO
2020 Hyperfuksi, captain of the Fuksipeijaiset

6 Likes

You very nicely already listed some challenges for the upcoming year. Which one do feel is the biggest singular challenge?

Which do you feel the board should first and foremost be- a group of the best people for the job or a thight-knit group that works with the same mindset?

How closely do you feel the chairperson should be to individual decisions? Do see yourself as a hands-off or hands-on type of leader?

Tuossa muutama kyssäri, tsemppiä koitokseen!

1 Like

Thanks for the questions, I appreciate them!

You very nicely already listed some challenges for the upcoming year. Which one do feel is the biggest singular challenge?

I feel like the biggest singular challenge would be making sure that all of the major changes and themes can happen simultaneously. None of the things I mentioned - the brand renovation, fuksi upbringing while the majors are separate, integrating international students, the AS25 year - would in my opinion be singularly more challenging than the other. They’re also combined with the guild - its student intake, activity, and budget - growing bigger than ever before. All of this together, during one year, presents the biggest challenge. Especially to the chairperson, who has to make sure all committees, board members and other participants working to make these things happen, have proper communication, tools, and support, and who has to keep up with the big picture, ensuring that no singular section gets less attention than the others.

Which do you feel the board should first and foremost be- a group of the best people for the job or a thight-knit group that works with the same mindset?

I think both can be accomplished: the first part by a careful selection process, and the second part by effort on behalf of the board members and especially the chairperson and vice-chairperson, who are responsible for making sure the board has enough opportunities and tools for forming a tight-knit group. Since these are two different processes, there isn’t any reason that both couldn’t be prioritized.

The former of the board needs to first gather the best people for the job from the applicants - while, of course, considering the group the individuals form (is it possible for this group to become a well-working board together?). Then, for the rest of the year but especially during the first months, it’s the chairperson’s and the vice-chairperson’s job to facilitate social bonding between board members. Even if some or all of the chosen board members know each other already, it’s different to be a group of friends or acquaintances than to be a tight-knit board that works well together. Whether the board will form a group like that can’t be completely ensured during the selection process: it requires work from all the board members.

How closely do you feel the chairperson should be to individual decisions? Do see yourself as a hands-off or hands-on type of leader?

I think the chairperson, just like all board members, should participate in active conversation about all topics and decisions, and encourage everyone to do so. If the decision solely concerns a part of the guild that’s directly under the “leadership” of someone else, such as a committee leader, the chairperson should be someone who can be consulted as needed but who shouldn’t micromanage these types of individual decisions: they should elect someone who they trust to do their job properly, and then let them do their own thing. However, if the decision, for example, requires some kind of administrative work or consideration, or if it affects the rest of the board or the guild in a significant way, the administration and therefore the chairperson should always be involved in the decision making process.

I see myself as a hands-on type of leader in the way that I’m interested in all parts of the guild and like to be involved of different happenings. Therefore I’d be happy to know about and to be involved in other than just administrative things, like I have done this past year as well. But good leadership is, like I described, also trusting the people to do their job well, and I’d like to keep open communication on the ways I should or want to be involved so that there’s good balance between letting people do their own thing and making sure (as chairperson) that everything’s going well.

2 Likes