Hakemus killan fuksikapteeneiksi 2023

Keitäs me ollaan ja miks me haetaan?

Axel :hot_face::

Moromoro mä oon Axel, kolmannen vuoden informaatioteknologian opiskelija ja kilta- ja AYYaktiivifanaatikko. Killan toimintaan lähdin mukaan heti fuksivuoden keväällä. Silloin toimaripestejä kertyi kaksi, minkä lisäksi olin vielä vastuuISOna. Tälle vuodelle nappasinkin hieman isomman haukun ja pestejä killan puolella kertyi kuusi kappaletta sen lisäksi, että toimin Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan Teekkarijaoston Juhlatoimikunnassa ( :slight_smile: ).

Yksi tämän vuoden kiltatoimaripesteistäni oli upouusi Tosi-ISO. (Jos pestin tarkoitus on jollekin vielä pimennossa, toimimme kippareiden ja ISOpomon apukäsinä, koska AS:n sisäänotto on kasvanut räjähdysmäisesti. (Tää on myös todistettavasti keskipituudeltaan killan ISOin toimikunta :D)) Olen päässyt seuraamaan nykyisten kippareidemme tekemistä läheltä ja täten saanut hyvin perspektiiviä siihen mitä kaikkea työnkuvaan kuuluu. JTMKssa painetun vuoden jälkeen osaan myös pistää kasaan tapahtuman jos toisenkin. Vettä vaan tai jotain sinnepäin :smiley:

Fuksitoiminta on minulle asia lähellä sydäntä ja sen kehittäminen ja hyvän tason ylläpito on ehdottomasti se, mitä haluan tehdä ensi vuonna killassa. Kiltatoiminta on helpoin reitti päästä kokemaan, mitä kaikkea siistiä teekkarius voi itselle tuoda. Haluan olla parini kanssa rohkaisemassa uusia AS fukseja osallistumaan killan tuomiin mahdollisuuksiin ja kokemaan mahdollisimman paljon.

Tiitus :cold_face::

Heips! Meitsi taas on Tiitus, toisen vuoden IT-opiskelija ja teekkarikulttuurienjoyer. Teekkarius kulkee mulla niin sanotusti veressä, ja jo ennen fuksivuoden alkua tiesin, että haluan lähteä täysillä mukaan kiltatoimintaan. Tänä vuonna toimin killassa viestijänä sekä vastuuISOna, ja nyt olen valmis hyppäämään suurempiin saappaisiin ja laittamaan itseni likoon fuksikapteenina.

Suurin motiivini fuksikapteenina toimimiselle on, että saisin tehdä mahdollisimman monelle uudelle opiskelijalle ikimuistoisen fuksivuoden ­– toivottavasti tähänastisen elämän parhaan vuoden. Minulla on myös suuri halu esitellä kilta- ja teekkarikulttuuria uusille opiskelijoille siten, että sellaisetkin fuksit, jotka eivät jo valmiiksi ole innoissaan, kiinnostuisivat ja lähtisivät mukaan, jotta mahdollisimman moni saisi nauttia opiskelijaelämästä ja teekkarikulttuurista täysin rinnoin.

Niin kuin ylempää ehkä voikin päätellä, haemme rooliin yhdessä Axelin kanssa, ja loppuosan tästä hakemuksesta olemmekin kirjoittaneet yhdessä.

Mitkä asiat näyttävät meille olevan aika priimakunnossa? :ok_hand:

Monet killan fuksitapahtumat saatiin takaisin entiseen loistoonsa jo Kallen ja Veeran vuonna, minkä vuoksi yksi ISOista asioista, mitä Arttu ja Joonas, näin koronavuosien jälkeen, lähtivät kehittämään oli poikkitieteellisyys. Fuksit pääsivätkin heti orientaatioviikosta lähtien bailaamaan ja ratkomaan mitä moninaisimpia pulmia yhdessä muiden kiltojen (ja yhdistyksen) fuksien kanssa ja sama hyvä meininki jatkuu yhä! Mielestämme tämä onkin nyt erittäin hyvällä mallilla ja voimme lähteä etenemään samalla linjalla hyvillä mielin tiiviissä yhteistyössä FTMKn ja IEn kanssa.

AR & IT linjojen erkaantumisen ehkäiseminen on myös onnistunut erittäin hyvin. Sekafuksiryhmät osoittautuivat toimiviksi ja näiden käyttöä haluamme ehdottomasti jatkaa.
Tärkeänä pointtina oli myös holittomien ja liikuntakeskeisempien tapahtumien laatiminen ja niihin kannustaminen muun muassa ASif:n kautta. Fuksipistekortti oli tähän oiva porkkana ja haluamme jatkokehittää sen kannusteenakäyttöä myös tulevaisuudessa.

No mitä me sitten haluttais kapuina tehä paremmin? :chart_with_upwards_trend:

Viime vuonna huomasimme, että yksi haastavimmista fuksikapteenien tehtävistä on pitää fuksit kiinnostuneina aina ihan Wappuun asti (ja toivottavasti myös siitä eteenpäin :D). Tämä on siis asia, johon haluaisimme erityisesti panostaa. Killan yhtenäisyyden kannalta on hyvin tärkeää, että fuksit tutustuvat myös vanhempiin kiltalaisiin ja erityisesti se, että he tuntevat itsensä tasa-arvoisiksi kiltalaisiksi mahdollisimman pian. Jonkin aikaa näitä asioita pyöriteltyämme huomasimme, että ratkaisut näihin haasteisiin saattavat näyttää hyvinkin samalta. Kun syksy täyttyy fukseille suunnatuista tapahtumista, talvella niitä onkin radikaalisti vähemmän, ja juuri tämä on se kriittinen aika, jolloin monen uuden opiskelijan kiinnostus on vaarassa lopahtaa. Tässä kohtaa olisikin siis erityisen tärkeää, että kaikki fuksit tuntisivat itsensä tervetulleiksi myös jokaiseen koko killan tapahtumaan.

Yhteistyö ASPUn kanssa tulee myös olemaan kriittinen osa kippariutta. ISOpomon kanssa haluamme tehdä yhteistyötä erityisesti häivyttääksemme ISOjen auktoriteettiasemaa mahdollisimman pian edellisessä kappaleessa mainituista syistä. Jokaisella ISOlla tulee kuitenkin kesän kääntyessä syksyksi olemaan jonkinlainen auktoriteetti uusia opiskelijoita kohtaan ”vanhempana ja viisaampana”. ASPU saa myös uuden toimihenkilön ensi vuodelle, ja DSDeputyn integroiminen ASPUn toimintaan tuleekin olemaan tärkeää. Erityisesti vastuualueiden selvittämiseen ja roolin kehittämiseen on tarpeellista keskittyä.

Olemme myös huomanneet, että suuri osa fuksikapteenina toimimista on tiedottaminen. On siis tärkeää, että myös se tehdään hyvin, ja uskomme, että se tuleekin loppujen lopuksi tekemään meidänkin hommastamme helpompaa. Jos vältytään turhilta väärinymmärryksiltä, unohduksilta ja tietämättömyyksiltä, ovat tulevat tapahtumat varmasti paljon mielekkäämpiä sekä fukseille, että ISOille, kuin myös meillekin.

Mikspä just me oltais hyviä täs hommassa? :muscle:

Olemme kummatkin innokkaita tekijöitä ja uuden ideoijia. Koska me olemme kahta eri fuksivuotta, olemme kokeneet tapahtumat hieman eri nyansseilla ja voimme täten pompotella ideoita hieman laajemmasta näkökulmasta. Fuksikapteeniuden lisäksi toimisimme AS25-juhlavuoden hallituksessa, mikä olisi meille suuri vastuu ja kunnia. Vastuutahan me emme kumpikaan pelkää vaan tähänkin hommaan tartuttaisiin suurella tekemisen ilolla!

Vaikka Tosi-ISOt ovat jo kohta vuoden vanha rooli ja hahmottunutkin sinä aikana valtavasti, uuden DSDeputyn myötä pitää ASPUn rakennetta venkslata hieman lisää, jotta kaikki saavat varmasti tarvitsemansa avun. Koska toinen meistä on Tosi-ISO, on tämä puoli ASPUsta jo tuttu ja pystymme edistämään integraatioprosessia jo kokemuspohjalla.

Teekkarikulttuuri on meille todella rakasta ja sen edistäminen ja jatkuvuuden varmistaminen erittäin tärkeää. Tämähän tapahtuu parhaiten tutustuttamalla tulevaisuuden toivojamme siihen mahdollisimman monipuolisesti! Tärkeintä meille on, että kaikki halukkaat löytäisivät oman paikkansa killasta ja Otaniemestä.

TL;DR & Otaniemi CVt

W H O? Tiitus Mustajoki ja Axel Åberg (TG: @TIITU5 & @altruismiaxel)
Miks? Kato ylempää :crazy_face:
Missä? Otaonnelassa! :smiling_face_with_three_hearts:
Minne? No hallitukseen 2023 tottahan toki
Miten? Raivolla ja rakkaudella
Meetha? ?

Axelin Otaniemi CV:

2022: Juhlatoimikunta, Tosi-ISO, MinIEn, Brändääjä, Lukkari, Viestijä, Stikkerisälli, ISO
2021: MinIEn, RetKisälli, VastuuISO
2018: Event Help Team @ Junction

Tiituksen Otaniemi CV:

2022: Viestijä, VastuuISO

If you need this in English, slide into our dms!

16 Likes

Hi! :sunglasses: Like I was reminded with my application (that I wrote in only Finnish, originally), it would be cool to include the guild’s English speaking members who are interested in the guild’s election process and applications. So could you explain in English, what you guys are applying for, and what your motivation and goals are in applying for this? :slight_smile:

Thank you! -Aino

2 Likes

Great suggestion! Here’s a summarized version of our application in English.

Who are we and why are we applying as fuksi captains?

Axel :hot_face::

Heyhihelloo! I’m Axel, a third-year information technology student and a guild and AYYactive fanatic. I’ve been an official in the guild for as long as I’ve studied here, with the latest and greatest (ISOin ((most ISO) :D) official duty being ReallyISO. This means that I’ve been working closely with the current captains and the ISOboss and thus gotten some experience and perspective on the job.

Fuksi upbringing is something close to my heart and making sure that it’s maintained at a high level is definitely what I want to do next year in the guild. My partner and I want to encourage the new fuksis to reach for the skies!

Tiitus :cold_face::

Heyo! I’m Tiitus, a second-year IT-student and teekkari culture enjoyer. I’m a second-generation teekkari and I already knew before my fuksi year even started that someday I want to be part of the guilds board. As a fuksi captain I would be the most determined to make a memorable fuksi year for as many new students as possible. I also have a great desire to introduce the guild and teekkari culture to new students in such a way that even fuksis who are not already excited would become interested.

I’m applying for the role together with Axel so the rest of this application we have written together.

What things seem to us to be in pretty good shape? :ok_hand:

Organizing interdisciplinary events has been a big focus in the last few years and we think that this is in great condition and want to continue in the same footsteps in close cooperation with FTMK and IE.

Other things that have worked really well have been preventing the separation of AR & IT fuksis and organizing more exercise-oriented events.

Well, what do we think we could improve in our fuksi upbringing? :chart_with_upwards_trend:

Last year we noticed that one of the most challenging tasks of the fuksi captains is to keep the fuksis interested all the way to the Wappu. Also in terms of the unity of the guild, it is very important that the fuksis also get to know the older guild members and especially that they feel like equal guild members as soon as possible. After a while we noticed that the solutions for these challenges may look very similar. After autumn filled with fuksi events, there are radically fewer of them in winter and that’s when many new students are in danger of losing interest. At this point it would be particularly important that all fuksis feel welcome at every event of the entire guild.

The cooperation with ASPU will also be important. With ISOboss we want to work on the challenges mentioned above. Especially we want to focus on eliminating the position of authority from ISOs. ASPU will also get a new official for next year, and integrating the DSDeputy into ASPU will be critical. We want to focus on clarifying the areas of responsibility and of course developing the role.

We have also noticed that a large part of being a fuksi captain is informing and we believe that if it’s done well, our job will also be easier. If we can avoid unnecessary misunderstandings everyone can enjoy the events more.

Why would we be good at this job? :muscle:

We are both eager innovators and hard workers. Since we were in two different freshman years, we have experienced the events with slightly different nuances and can therefore bounce ideas from a slightly wider perspective. In addition to being freshman captains, we would serve on the board of the guild for the AS25 anniversary year, which would be a great responsibility and honor for us. Neither of us are afraid of responsibility and we would take on this job with great joy!

Even though ReallyISO is almost a year old role and has already taken shape during that time, with the new DSDeputy, the structure of ASPU needs to be tweaked a little more, so that everyone will definitely get the help they need. Since one of us is a ReallyISO, we are already familiar with this aspect of ASPU and we will be able to help boost the integration process with some previous experience.

Teekkari culture is really dear to us and promoting it and ensuring its continuity is very important. This is best done by introducing our future hopes to it as versatile as possible! The most important thing for us is that everyone, who wants to, finds their own place in the guild and in Otaniemi.

TL;DR & Otaniemi CVs:

W H O? Tiitus Mustajoki and Axel Åberg (TG: @TIITU5 & @altruismiaxel)
Why? Read from above :crazy_face:
Where? Otaonnela! :smiling_face_with_three_hearts:
Where to? Well, to the board of the guild in 2023, of course!
How? With fiery love
Meetha? ? (yeah, don’t mind this)

Axel’s Otaniemi CV:

2022: AYY’s Party committee, ReallyISO, MinIEn, Brander, Song Leader, Communicator, Sticker journeyperson, ISO

2021: MinIEn, Trip-prentice, ResponsibleISO

2018: Event Help Team @ Junction

Tiitus’ Otaniemi CV:

2022: Communicator, ResponsibleISO

2 Likes

Talking about developing ASPU even further: how do you plan to cooperate with the MISC during the year? In which direction do you want to take this relationship?

Sit viel mitkä on teidän lempparibulkkilagerit? Ja haluutteko wolttaa 15.11.?

5 Likes

Hi Veeti and thanks for the questions!

We’d hope to have a conversation among us, the new MISC, and the old ASPU and gather our thoughts on what works and what doesn’t especially with the addition of the Intenational Committee. We’re not quite up to par on the current situation which is why we’re more than happy to listen to the older and wiser on the matter.

Something, that we already thought about, is having meetings with the whole ISO-ASPU and International Committee bunch when we’re planning a bigger fuksi event, if deemed necessary, of course. That way we can get expert opinions from a larger sampling and hopefully get something absolutely banging put together.

Axel:
Mun on pakko kyl nojautua etelän naapurin panimo Sakun Karl Friedrich ölppöseen. Hyväähän se on.

Tiitus:
Santtu I guess :man_shrugging:

Wolt.

2 Likes

Hyvät fuksi_kapteeni_hakijat. voisitteko merkata ruksilla alla olevaan diagrammiin suunnitelman tulevan kipparivuoden ajankäytön jakautumisesta.

voisin samalla myös kysyä kuinka paljon odotatte kipparihommien vievän viikossa keskimäärin aikaa.
lisäksi haluaisin tiedustella teidän lempi kuplivaa virvoiketta.

4 Likes

Heipähei Joonas ja kiitos kysymyksistä!

Punainen ruksi on Axelin ja sininen Tiituksen! Kuvahan kertoo tuhat sanaa.

Normiviikoilta olettaisimme, että hommiin menee n. 15-20h. Ns. kiireviikoilla varmaan triplasti sen verran ellei jopa enemmän.

Lempi_kuplivan_virvoikkeen kyselyyn tuli meiltä vastaus kuin yhdestä suusta - nimittäin Ikuinen (knowers know)

2 Likes

Meiltä pyydettiin vielä suullisesti tarkennuksena lempitölkkijuomia, joten tässä:

Tiitus: salee bisse

Axel: käsilämmin sitruunakivennäisvesi

2 Likes

Hi fuksicaptain applicants!
I would like to know your take on the future of DSD students and their integration to the guild. Next year is going to be the first year with DSDeputy. What you do you think that should be DSDeputys role in the integration process? What about the fuksicaptains role in it?

3 Likes

Moikka @Arttu_Pahta! Vaikka tässä hakemuksessa on kaksi hakijaa, ei silti samaa asiaa tarvitse heille kahta kertaa kirjoittaa. Uskon molempien kykenevän lukemaan samasta tekstistä!

Ystävällisin terveisin,
Joonas Törmälä
Suurfuksikapteenikandidaatti 2023

2 Likes

Moikka! @joonas. Kiitos huomautuksesta! Forumin antibottaus järjestelmä esti meikä bottia laittamasta samaa tekstiä kahdesti eri postauksiin. Päätin kiertää tämän ovella tempulla ja spämmätä enemmän :sunglasses:

Best Regards
Arttu Stony-Cliff
Great Fuksi Captain applicant 2023

2 Likes

Moi Arthur,

mikä on ovi temppu? Kiitos!

Best regards,
Roope

4 Likes

Moiqqssuu Roope :heart_eyes:
Minullehan on päässyt sattumaan hassuakin hassumpi sattumus :shushing_face:. Olen tehnyt kirjoitusvirheen. Tarkoitin ovelaa temppua. Pahoittelut tästä :cold_face:

Halataan, kun tavataan!
Arttu :kissing_closed_eyes:

1 Like

Huiiii päästääks halaa koht kokoukses :3

Haliterkkui!

2 Likes

Hi Arttu and thank you for your questions. The conversation got a little carried away here and we almost forgot to answer :Dd

Yes, we indeed have a brand new role in DSDeputy and we think that whoever gets chosen to it will have a great impact on how the role settles. We would like to have DSDeputy especially to be part of event planning and it would be awesome if the new DSDeputy is able to bring their own ideas to the table to make sure that the DSD-students won’t be forgotten.

It is fuksi captains’ responsibility to get the cooperation to work and it is important to have a conversation between the fuksi captains and the DSDeputy – rather sooner than later. It isn’t our intention to throw the whole responsibility of DSD-students to the DSDeputy but we are sure they will be a huge help with them.

Heijsan! Kiitos aikaisemmista vastauksista! tässä lisää kysymyksiä!

Onko teillä kipparivuodelle auto käytössä? kipparin hommat vaativat paljon logistiikkaa. Mikäli autoa ei ole käytössä, miten tämä huomioitaisiin budjetissa? Hankittaisiinko killalle esimerkiksi pakettiauto?

Terkuin,
Fuksikapteenit 22, Pakettiautotyöryhmän vetäjät 22, killan-ahkerimmat-kilometrikorvauttajat 22

Puss och kram! <3

Hej på dig taas!

Tiitukselta löytyy kortti, multa ei. Autoa on mahdollista pyytää, jos sen tekee riittävän ajoissa, mutta omaa ei meiltä löydy.

Hallituksen aiemmassa keskustelussa on vuosien mittaan useampaan kertaan todettu, että pakun/auton vuokraaminen kävisi halvemmaksi kuin pakun hankkiminen. Meillä ei ideaa vastaan kyllä mitään ole, sillä pakun omistaminen vähentäisi tapahtumien muuttujia ja sitä voisi myös käyttää lyhyempiin reissuihin, jos on yhtään sen enempää roudattavaa. Jos tämä ei onnistu niin budua käytettäisiin vuokra-ajoneuvoihin.

:kissing_heart:

1 Like

Haen tällä hakemuksella myös toimihenkilönä toimivaksi fuksikapteeniksi ja ASn fuksitoimikunnan puheenjohtajaksi.

1 Like